Nieuw bij Imkerschool!

Imkerschool start 16 april 2020 met een nieuwe opzet!.Door middel van Online Masterclasses en Livestreams maakt u zowel kennis met de mystieke wereld van het bijenvolk en de praktische handelingen van de imker.

ONLINE Masterclasses Bijenhouden

 Module A theorie basiscursus
 
€ 95,- (incl BTW)
 

De cursus wordt verzorgd via online live streams door NBV-docent bijenhouden-A, drs M.L.M. van Hees.

Door middel van interactieve online masterclass bijeenkomsten passeren o.a. de volgende onderwerpen:

- Evolutie en geschiedenis van het bijenhouden
- Biologie van de honingbij
- Voedsel en Dracht
- De jaarcyclus van de honingbij
- Gezondheid en ziekten van bijenvolken

U voert tijdens de cursus diverse opdrachten uit en oefent samen met andere cursisten op de online Imkerschool interactieve leeromgeving met leuke kwisvragen en eigen presentaties. Via livestreams maakt u van dichtbij kennis met de praktische handelingen van een imker en de mystieke wereld van een bijenvolk.

In deze cursus wordt gebruik gemaakt van NBV cursusboek "Honingbij en Bijenvolk". U kunt dit zelf bestellen of tegen meerkosten laten toezenden.

Indien gewenst kunt u deze onlinecursus afsluiten met een examen en diploma (examenkosten 50 euro)
U sluit dan af met het Imkerschool diploma Basiskennis module A waarmee u eventueel kunt instromen in:

-  de praktijkmodule (Module B) bij Imkerschool in 2021. Na afronding van beide modules A-Theorie en B-Praktijk ontvangt u dan bij Imkerschool het NBV-diploma. 
- de vervolgcursus praktisch imkeren met wekelijkse livestreams vanaf Imkerschool bijenstal in 2020

DE CURSUS GAAT DOOR BIJ TENMINSTE 10 INSCHRIJVINGEN VOOOR 16 APRIL

 

Basismateriaal en kleding: lenen, huren of kopen met korting!

Basisgereedschap, materialen, beschermende kleding en bijenvolk wordt GRATIS ter beschikking gesteld tijdens de praktijklessen in de Basiscursus Plus. Cursisten ontvangen een korting van 10% op het Imkerschool assortiment in de webshop!

ONLINE PROGRAMMA

ONLINE OEFENEN EN TERUGKIJKEN

Test je bijenkennis...

Cursisten oefenen thuis en online met elkaar door middel van leuke quizvragen. De online module geeft toegang tot het behandelde lesmateriaal en online video's. Zo komt u iedere bijeenkomst goed voorbereid, of kunt u alles nog eens rustig terugkijken.  

INTERNATIONAAL PROGRAMMA

Imkerschool organiseert meerdaagse verdiepingscursussen in Oostenrijk onder begeleiding van ervaren Nederlandse imkerdocenten.  In een inspirerende omgeving wordt ingegaan op gevarieerde thema’s en wordt ingegaan op veelvoorkomende vragen bij imkers die de basiscursus hebben afgerond.

Vrienden en partners kunnen uiteraard ook mee! 
Meer info? Zie elders op deze website rubriek "Internationaal" of stuur een een email naar info@imkerschool.nl 

Image

WIST U DAT.......

ZONDER IMKERS GEEN HONINGBIJEN....EN...

Nieuwe imkers zijn belangrijk!

En daarom maken we het de nieuwe generatie imkers zo simpel mogelijk! Gratis basismateriaal en kleding tijdens de praktijklessen, huren van gereedschappen en levenslang 10% korting op ons assortiment kleding en gereedschappen!

Er zijn te weinig imkers

Het aantal imkers in Europa nog steeds sterk daalt als gevolg van de enorme vergrijzing. Daarboven neemt het aantal bijenvolken per imker drastisch af. Terwijl een tradionele imker vroeger vaak tientallen bijenkasten in het veld had staan, heeft de hippe urban beekeepers vaak net genoeg tijd en ruimte voor enkele bijenkasten naast een drukke baan. Om de bijstand op peil te houden zijn dus meer imkers nodig dan ooit!

Urban beekeeping is HOT!

De stad een steeds betere omgeving voor zowel honingbijen als wilde bijen is. Terwijl de biodiversiteit, het drachtgebied en de insectenstand op het platteland al decennia zorgwekkend afneemt ten gevolge van landbouwgif ('gewasbeschermingsmiddelen') en eenzijdig op efficiency gerichte landbouw, lijkt de situatie in de stad juist steeds verder te verbeteren. Het aantal urban beekeepers is toegenomen en ook het aantal wilde bijen in de stad lijkt toe te nemen. 

Karretje

De winkelwagen is leeg